22 Ekim 2014 Çarşamba

Takip Edilebilecek İlk 5 Dergi





























The New Yorker haftalık yayınlanıyor. Politikadan, şiire; iş dünyasından popüler kültüre; uluslararası ilişkilerden vilim kurgu eserlerine kadar çok değişik konularda yayınlar içeriyor. Dünyanın en çok fikrine önem verilen yayınlarından birisi.www.newyorker.com adresinden takip edebilirsiniz. 






























Harper's Magazine;

Amerikalılar 1850'den beridir tanışık oldukları bu yayınla gurur duyuyorlar. Aylık yayınlanan bir dergi ve çok geniş  bir alanda konu seçimi var. Politika, çevre, kültür ve toplumsal konularda yazılar var. www.harpers.org adresinden bir bakın isterseniz.







































The Paris Review;

1953'te Paris'te başlamış her şey. Italo Calvino, Jack Kerouac, Samuel Beckett gibi adların ya ilk keşfi ya ilk göründükleri yer ya da başarılı eserlerini ilk tartışan dergi. Faulkner, Nabokov gibi adlarla yapılan söyleşiler de çok ses getirmiş. Prestijli bir yayın. www.theparisreview.org ilk bakacağınız yer.

Meanjin de ne diyeceksiniz. Bir Aborjin sözcüğü. Avusturalya'dan bir yayın. 2008'den beridir kağıt ortamında da basılıyor. Bu işi Melbourne Üniversitesi üstlenmiş. Avusturalya'nın bu en eski ve tanınan yayının ülke (kıta) dışında Sartre ve K. Vonnegut'un basımını da yaptığını söyleyelim. www.meanjin.com.au adresine bir tıklayın.





































Five Points;

Yeni ama (1996'dan beridir) en iyisi diye tanıtılan bir dergi. Edebiyat alanının dışına pek çıkmıyor. Şiir, kurgu, mülakat başlıca ilgi alanları. www.fivepoints.gsu.edu adresinden bir ön yoklama iyi olacaktır.

Hiç yorum yok: